header 2018 def
doneer
 
 

Toen ik in maart 2005 mijn training tot Professional Organizer afrondde en borrelend van enthousiasme thuis kwam, zei ik tegen mijn man: "Schat, ik heb nu de kennis en de vaardigheden om álles aan te pakken. We beginnen met jóuw klerenkast!"

Laten we het op een beginnersfout-uit-enthousiasme houden. Natuurlijk is het gemakkelijk om met andermans spullen te beginnen. Mijn man, doorgaans een heel rustig type met een uitermate gelijkmatig humeur, verloor die middag meerdere keren zijn geduld met mij. En ik, iets minder geduldig en gelijkmatig van humeur, deed hetzelfde met hem. Want wáárom snapte hij nou niet dat dat ene shirt écht niet meer kon? Waarom die ene spijkerbroek-met-scheur misschien welk geschikt was voor het klussen in de schuur, maar dat je geen zes van zulke broeken nodig hebt? Dat ik die allereerste keer behoorlijk liep te drammen, drong pas later tot mij door. Ik schaam me er nog voor.

Er ging die middag heus wel wat oude kleding weg, maar echt tevreden waren we geen van beiden.

Dit weekend was de kast opnieuw aan de beurt. Met pauze op zijn tijd, méér kennis, ervaring en inzicht van mijn kant en een zachtzinnig verschil van mening op zijn tijd, ging het stukken beter. Het zijn niet mijn spullen, dus ik neem de beslissingen niet. Dát had ik 12 jaar geleden moeten weten en toepassen. En het resultaat? Er is weer plek in de kast, met een onderscheid tussen "geklede kleding" en dagelijkse werkkleding, sport- en kluskleding. De pas gestreken overhemden kreukelen niet meteen, omdat er teveel in de kast hangt, ze kunnen "ademen".  Er staat een grote zak klaar voor de kringloop en een kleinere tas voor Dress for Success. In totaal gingen er 41 kledingstukken weg.

Nu mijn deel van de kast nog. Maar dat doe ik toch maar liever alleen.

 

Reacties   

#1 Nicolette 29-08-2017 09:15
Grappig, ik ruim veel liever samen op. Ook als het om mijn eigen spullen gaat. Met iemand erbij valt de vraag "Mag dit nu (eindelijk) weg?" sneller positief uit. Hoeft de ander niet eens te antwoorden, het helpt gewoon om de vraag hardop te stellen. En mocht ik spullen van die ander tegenkomen, is het ook wel fijn om metéén antwoord te krijgen, i.p.v. het weer op de stapel voor de volgende keer te moeten leggen.

You have no rights to post comments