header 2018 def
doneer
 
 

In december van 2017 doe ik voor mezelf mee met het "minimalisten-spel". Het is de bedoeling dat je op dag 1 dan één overbodig ding je huis uit doet, op dag 2 twéé dingen en zo verder tot 31 december. Van piepkleine dingetjes tot grotere, van onbetekenende tot spullen waar behoorlijk wat emotionele waarde en herinneringen aan zitten.

Wat dan zoal? Nou...kijk maar naar de foto hieronder. Drie schattige shirtjes/truitjes die ooit (in de vorige eeuw!) gekocht zijn voor onze oudste van bijna 22. Ook onze jongste van 14 heeft ze nog gedragen. Ik heb de truitjes een tijdje verstopt, achter in mijn kast met quiltstoffen ("wie weet máák ik er ooit nog wel iets anders van". Duh, wie houd ik daar voor de gek?)

Nu het zo'n 11 jaar geleden is dat ze voor het laaste gedragen zijn, vind ik het zelf ook belachelijk. Waarom zouden ze hier in de kast moeten blijven liggen, als iemand anders er ook plezier van kan hebben? Ze zien er nog heel goed uit, zijn lekker warm...er lopen in Eindhoven vast kinderen rond die er blij mee zouden zijn.

Als ik ze vastpak om deze foto te maken, voel ik dat zachte fluweel, zo vertrouwd. Soms is dat aanraken "gevaarlijk", de neiging om het toch te houden kan dan heel sterk worden. En ja, ik slik ook wel even.

Maar ik stap straks op weg naar de stad toch even binnen bij de kledingbank. De superzachte truitjes mogen op weg naar een ander kind, waar dan net zo lekker mee geknuffeld wordt als wij met die van ons deden. En nog steeds doen trouwens. En dat is belangrijker dan drie truitjes, achter in een kast, waar anders nooit meer iets mee gedaan zou worden.

You have no rights to post comments