header 2018 def
doneer
 
 

Het is maandagmorgen, net kwart over 7. De jetlag en vermoeidheid van de eerste dagen beginnen eindelijk af te nemen, en vanmiddag vlieg ik weer terug richting Amsterdam. Net te vroeg, of net te laat, het is maar hoe je het bekijkt.

Het zijn 5 erg intensieve dagen geweest. De heenreis duurde, dankzij een 5 uur urend verblijf op onze tussenstop in Minneapolis, bijna 22 uur. Mijn collega's Ine Lamers en Annemiek Tigchelaar en ik waren dus aardig gevloerd bij aankomst en zijn eigenlijk direct gaan slapen. Vooral voor Ine en mij belangrijk om goed uit te rusten, omdat wij op donderdagochtend om 10.30 uur ons examen zouden hebben.

De volgende ochtend zijn we vroeg op pad gegaan, op zijn Amerikaans met een papieren zak met ontbijt en bekers koffie en sap naar een park vlakbij, waar ook het State Capitol Building lag met tegenover het County-and-City-building. Provincie-stadhuis dus. Ons ontbijt werd bijna uit onze handen gejat door een stel erg brutale eekhoorns! Na het ontbijt hebben we nog een half uur gewandeld en toen was het tijd om terug te gaan naar het hotel om ons "business-like" te kleden voor ons examen. Er waren inderdaad kledingvoorschriften!

We waren te vroeg en hebben de wachttijd gedood door proberen te raden wie er in onze vierkoppige jury zou zitten. Al snel hadden we door dat Ine's mentor bij mijn examen zat, en mijn mentor bij Ine. Het examen zelf was redelijk pittig, maar wel in een heel prettige sfeer. De vier juryleden hebben uitgebreid mee zitten schrijven bij mijn antwoorden en presentaties en ik heb ze zelfs nog aan het huilen gekregen bij een emotioneel voorbeeld van het werken bij een van mijn klanten. Dat brak het ijs helemaal, iedereen zat te snuiven en papieren zakdoekjes door te geven. Het liet in elk geval wel mijn betrokkenheid bij mijn klanten zien, en dat bleek een groot pluspunt. Na het examen moesten we nog tot 7 uur 's avonds wachten op de uitslag, tot álle kandidaten geweest waren. En zoals bekend was onze uitslag goed, we kregen van de directeur certification te horen dat beide jury's erg onder de indruk waren geweest en dat we tot de absolute top behoorden. Zo'n compliment is heerlijk om te horen na twee jaar heel hard werken. Ine en ik zijn nu officieel Certified Professional Organizer in Chronic Disorganization. We zijn hiermee ook de eersten in Europa, en dat is best een kick!

Over de inhoud van het congres en alle feestelijkheden, cultuurverschillen en de kloof tussen arm en rijk hier in Amerika schrijf ik deze week verder. Het is nog vroeg hier, maar ik heb nog maar één ochtend om te toerist uit te hangen. Dus dadelijk naar het State Capitol voor een rondleiding vol historie en...er hangen ook nog zo'n 500 quilts van quilters uit de staat Colorado om te bewonderen. Een buitenkans dus! Tot komende week!

 

Reacties   

#2 Marion 08-10-2013 11:24
Gefeliciteerd Hilde en Ine ook! Ik weet dat je heel hard hebt gewerkt om dit resultaat te bereiken. Super om dan zulke complimenten te mogen ontvangen. Ik ben heel blij voor je.
#1 Carla 29-09-2013 12:40
Proficiat met dit resultaat. Inderdaad om te kicken als je bij de eerste van Europa zit.

You have no rights to post comments