header 2018 def
doneer
 
 

Het einde van 2018 komt snel dichterbij. De kerstkaarten zijn geschreven, de plannen voor de feestdagen gemaakt, en we kijken hier allemaal uit naar de kerstvakantie.

Mijn man omdat twee weken vrij gewoon fijn is, met tijd voor wandelingen, de familie, een paar klusjes (ja okee, daar kijkt hij niet écht naar uit), en vooral veel gezelligheid.

Mijn zoon omdat hij op zondag 23 december zijn afstudeerscriptie moet inleveren, en hij in januari 2,5 jaar hard studeren hoopt af te sluiten en op zoek kan naar een baan en woonruimte. Hij is hard aan vakantie toe.

Mijn dochter omdat pubers natuurlijk het liefst áltijd vrij zijn.

En ik kijk uit naar de vakantie, omdat het een veelbewogen jaar was, privé, maar ook zakelijk. Er waren veel leuke afspraken, trainingen, een mooie omzet, goede gesprekken, maar ook teleurstellingen in het werk en moeilijke beslissingen.

Ik heb in elk geval zin in 2019, want er zijn mooie zakelijke plannen in ontwikkeling waarmee we de organizing wereld in Nederland hopen te verrijken met iets heel nieuws. En ik mag uitkijken naar twee congressen, in Londen en in Orlando. Dat zijn echt cadeautjes: mogen leren en een paar dagen optrekken met collega's van over de hele wereld.

Eigenlijk is de afsluiting van een jaar maar een raar iets. Die datums van 31 december en 1 januari worden zó magisch gemaakt, terwijl het droog bekeken eigenlijk niet echt verschilt van welke andere datumwisseling dan ook. En toch doe ik er elk jaar aan mee. Probeer ik mijn mailbox helemaal leeg te hebben voor 1 januari. Maak ik goede voornemens, of in elk geval denk ik er over na. Ben ik als een kind zo blij met een nieuwe agenda voor mijn werk en een nieuw bullet journal voor thuis. Schrijf ik zo netjes mogelijk, en zie ik dat helaas in de loop van het jaar lichtelijk verslonzen.

Maar één ding heb ik in elk geval al geregeld: ik heb me gisteren ingeschreven bij een sportschool. Voor een heel jaar maar liefst, dus niet verslappen na een paar weken. Een programma met aandacht voor beweging, conditie, gezonde voeding en coaching, binnen de mogelijkheden die ik met fibromyalgie nu eenmaal heb. Bij de intake zei de eigenaar van de sportschool: je bent in je werk dus altijd bezig met orde en overzicht en gedragsverandering, maar voor jezelf zet je dat qua gezondheid op de laatste plaats. Au. Die kwam wel even binnen. Dus wég met de smoesjes en het uitstelgedrag, waar organizers dus ook last van hebben. Ik vind het spannend en kijk uit naar wat het nieuwe jaar me ook in dat opzicht gaat brengen. Al ben ik bang dat ik daar vooral zelf heel hard voor mag gaan werken ;-)

Ik wens jullie in elk geval allemaal fijne feestdagen en een gezond, inspirerend, succesvol en vooral gelukkig 2019!

Reacties   

#1 Annemarie Kersten 19-12-2018 20:49
'Every day is a new beginning': zo luidt mijn motto. Maar wat jij aan het einde van het jaar doet is zeer herkenbaar, hoor (goede voornemens, nieuw BuJo etc.).
Ik wens je sfeervolle feestdagen en voor het nieuwe jaar heel veel succes, persoonlijk en in je werk!
Hartelijke groet,
Annemarie

You have no rights to post comments