header 2018 def
doneer
 
 

In 2012 was ik in Chicago voor een ICD-congres. Na afloop van het congres vloog ik door naar Canada om nog een week op vakantie te gaan bij mijn familie. Tijdens een winkeltripje met mijn nicht kocht ik twee yogabroeken, die ik jarenlang gedragen heb tijdens het sporten, tijdens werk, op vakantie of gewoon thuis. Echt yoga heb ik er slechts enkele keren mee gedaan. We zijn inmiddels 8,5 jaar verder en de broeken lagen nog steeds in mijn kast, "want ze waren maar een klein beetje kapot". Bij de een was een naadje langs de tailleband losgegaan, de ander had toch wel slijtplekken en losgelaten naadjes op een genante plek, maar met een lange tuniek erover zag je er niets van. Erg hè? Ik zeg wel eens tegen klanten dat je vooral kleding moet dragen die kwalitatief goed is, je goed staat en die lekker zit, maar voor mezelf liet ik dat eerste deel gewoon weg.

Inmiddels had ik al lang nieuwe sportbroeken gekocht, maar mijn Canadese yogabroeken werden nog steeds uit de kast getrokken én gedragen. Handig voor vuile klussen bij cliënten, want ik hoefde er absoluut niet voorzichtig meer mee te zijn. In het afgelopen jaar speelde mijn werk zich toch vooral achter de pc af, en daar zag niemand die broek, zelfs niet met videobellen. Tot....ik deze kerstvakantie nog eens goed naar één van de twee broeken keek. Tja, die naad was gewoon echt kapot, en de stof eromheen zó dun dat repareren geen zin had. Eigenlijk zaten mijn nieuwe broeken veel lekkerder en warmer en zag ik er stukken beter mee uit. En voor ik me nog een keer kon bedenken, had ik de scheur met een forse ruk nóg veel groter gemaakt. De overdwarse naad kreeg ook een ruk. De broek was nu echt ondraagbaar.

Natuurlijk is het geen enkel probleem om wat kledingstukken met mankementjes in de kast te hebben, met een vlekje, een gaatje, gelubberd of compleet uit de tijd. Altijd handig voor klusjes, in de tuin werken, of om op vakantie mee te nemen en daar weg te doen voor je weer naar huis gaat. Ook voor gewoon thuis op de bank. Maar die stapel moet niet te groot worden. Er was voor mij in elk geval een grens bereikt en na achteneenhalf jaar trouwe dienst zijn we uit elkaar gegaan, mijn broek en ik. Maar die tweede yogabroek ligt er nog. Maar zijn tijd is ook bijna gekomen. Nog één keer dragen dan.

Yoga, Sterkte, Mensen, Vrouw, Meditatie, Fitness

You have no rights to post comments