header 2018 def
doneer
 
 

Afgelopen weekend was ik met een opruimploeg bij een klant aan het werk. Ik had een flinke bus gehuurd, mijn zoon en een vriend gevraagd om mee te helpen en ook de klant en een van haar kinderen staken de handen uit de mouwen. Normaal gesproken voer ik zelf geen overbodige spullen of rommel meer af voor klanten, maar dit was een uitzondering. Mijn klant bezit geen auto, had ook geen hulptroepen in haar omgeving die konden helpen en de opstapeling van spullen die verplaatst of weg moesten hadden enorm veel negatieve invloed op haar energie en concentratievermogen.

Dus met een tas met proviand, een bezem, een paar "hondjes" (planken op wieltjes) en stevige werkhandschoenen togen we aan het werk. Wat er als een enorme berg uitzag, werd door drie knullen van rond de 18-19 jaar vakkundig en snel in de bus geladen. De spullen werden zoveel mogelijk soort-bij-soort gelegd, zodat we er bij de milieustraat minder werk mee zouden hebben. Meubels in huis werden leeggehaald en verplaatst, andere meubels werden zonder pardon afgevoerd. Na anderhalf uur stevig doorwerken was het in huis opgeruimd, was de achtertuin leeg, zelfs het oude bladafval was weggeveegd en in de groenbak gedaan. De achtertuin leek wel twee keer zo groot.

Mijn klant was bijna in tranen van opluchting, ze bleef maar roepen hoe blij ze was en hoe geweldig het er uit zag. Ondanks het harde werken (hoewel ik zelf vrijwel alleen maar aanwijzingen heb lopen geven ;-)) gaf haar reactie enorm veel energie.

Op de milieustraat hebben de jongens nog bijna 5 kwartier nodig gehad om alles in de juiste containers te gooien. Na afloop was een douchebeurt en wasbeurt voor de kleren wel hoognodig. Voor de jongens was het weer eens iets anders dan vakkenvullen bij de plaatselijke supermarkt en als ik nog eens zo'n klus heb, weet ik zeker dat ze mee gaan!

You have no rights to post comments