header 2018 def
doneer
 
 

Vandaag is "zo'n" dag. Een dag waarop ik me had voorgenomen om "even snel" dit en dat te doen, mailtjes te schrijven, lijstjes te maken, opdrachten binnen te halen en ondertussen nog bla-die-bla-die-bla. Je herkent het vast wel. Je begint fluitend, hebt je eerste klusje afgestreept van de lijst, en dan...

De telefoon rinkelt onophoudelijk. De pc loopt vast en moet twee keer opnieuw opgestart worden. Het omschakelen tussen programma's duurt zo lang, dat je je kop thee kunt zetten en leegdrinken, voor er een nieuw scherm verschijnt. Terwijl je iets uit de kast pakt, dondert er van alles van een naastliggende plank naar beneden, omdat je niet oplet wat je doet. De kat staat te mauwen voor de deur en wil naar buiten. Oh nee, toch niet. Ze lijkt te denken dat ik niets beters te doen heb dan blijven wachten bij de deur, terwijl madam er nog eens over nadenkt en zich tergend langzaam uitrekt uit na elke drie, vier stappen. Wie ook een kat heeft, móet dit herkennen. Je stoot je glas met het laatste restje thee om, en moet nu een nieuwe print maken van een brief die klaarlag voor een cliënt.

Terug naar de computer. Hij zoemt nog steeds te hard en blijft traag als stroop door een rietje. Wat doe je dan?

Eerste reactie: mopperen, koppig blijven proberen, nóg maar een keer de pc opstarten en ondertussen op de smartphone de meest dringende dingen afhandelen met een piepklein toetsenbordje. En dan zie ik het licht. Ik sluit alle programma's behalve mijn e-mail. Maak met behulp van binnengekomen mail en mijn agenda een goede to-do lijst voor komende week, zodat ik niets vergeet. Zet de computer uit. Maak nog een kop thee en schrijf een boodschappenlijstje.

Komende maandag ben ik om half 9 weer present om aan de slag te gaan. Misschien had mijn pc gewoon gelijk. Het was een drukke week en ik ben moe. Een frisse start in een nieuwe week werkt soms effectiever en efficiënter dan door blijven modderen en mopperen als alles tegenzit. Ik werk mijn koppigheid samen met de kat de deur uit. Fijn weekend!

donkey3

Reacties   

#1 Shirley 14-02-2014 16:20
Zo herkenbaar, vooral dat met die kat (en bij ons komen ze ook graag heel op hun gemakje na elkaar binnen, elke 5 minuten eentje tot ze alle vier weer binnen zijn)gelukkig sloot ik mijn middag wel productief af; mijn to-do lijstje kon ik achter de pc achtermekaar afwerken, heerlijk voelde dat.

You have no rights to post comments