header 2018 def
doneer
 
 

Eind deze maand vertrek ik voor een dag of wat naar Londen. Ik ben als gastspreker gevraagd op het congres van mijn Britse collega's en ik heb er ontzettend veel zin in. Niet alleen omdat het altijd fijn is om over "het organizing-vak" te praten, maar ook omdat het onderwerp van mijn lezing me zo blijft boeien: Chronische Desorganisatie. (Voor wie meer wil weten: Ik heb er een hele sectie aan gewijd op mijn website) Voor veel meer ervaren Britse collega's is het nog steeds een relatief nieuw begrip, en omdat er ook nog eens veel beginnende organizers naar het congres komen, sla ik twee vliegen in één klap.

Zo'n congres voorbereiden vreet wel tijd. De lezing ligt klaar, maar moet nog hier en daar worden bijgeslepen. De handouts zijn geschreven, maar moeten nog gecontroleerd. Vliegtuig en hotel geboekt, en een lijst met alles wat mee moet (en waarvan ik véél daar hoop te laten) zit in mijn reisboekje.

De eerste middag in Londen is alleen maar bedoeld om van Heathrow naar King's Cross te reizen, mijn koffers te dumpen en een rondje door Bloomsbury te lopen. Gelukkig zit mijn hotel vrijwel recht tegenover de congres-lokatie, dus ik hoef me 's morgens niet te haasten. Mijn lezing is direct op de eerste ochtend van het tweedaagse congres, dus daarna kan ik me lekker ontspannen.

En ja, als echte Anglofiel kon ik het niet laten om 2 nachtjes bij te boeken, om Londen in te gaan. Ik heb natuurlijk meer plannen en wensen dan tijd om ze waar te maken, dus nu moet ik nog gaan kiezen. Wordt het een bezoek aan de National Library om o.a. naar de Lindisfarne Gospels te gaan kijken én het British Museum voor die expositie over de Vikingen? Pak ik de ondergrondse naar een ander deel van de stad om een beetje te winkelen (moet wat typisch Brits spul meebrengen), of ga ik afhankelijk van het weer lekker slenteren en zie ik wel waar ik uitkom? Keuzes, keuzes. Maar een heerlijk vooruitzicht!Lindisfarne gospels

You have no rights to post comments