header 2018 def
doneer
 
 

Het is een drukke maand geweest, met een paar activiteiten die al mijn aandacht vroegen en nog steeds vragen. Allereerst natuurlijk mijn trip naar Londen, waar ik als spreker op het congres van de Britse organizers uitgenodigd was. Een volle zaal die met grote belangstelling luisterde naar mijn verhaal over Chronische Desorganisatie en het verschil met verzameldwang. Dat laatste was voor veel van de bezoekers echt helemaal nieuw. De ontvangst was er verder bijzonder hartelijk, ik heb leuke contacten gelegd met collega's uit  Engeland, Amerika, Italië en Australië en ongelofelijk veel gepraat met bezoekers. De kans is groot dat ik vaker op buitenlandse congressen ga spreken en ik verheug me daar erg op. Het is mooi om te zien dat de passie voor organizen internationaal gedeeld wordt. Ook ben ik nog uit eten geweest met Satwant Singh, de Londense therapeut die gespreksgroepen voor mensen met verzameldwang en hun familie leidt. Hij doet ook veel onderzoek en geeft les over de hele wereld. Volgende maand is hij samen met zijn collega Colin Jones gastspreker op het tweedaagse seminar van de NBPO dat ik mede organiseer.

De dagen na het congres in Londen ben ik als toerist door de stad gaan zwerven. Ik houd eigenlijk helemaal niet van die enorm grote steden, voel mezelf toch meer een dorpsmeisje, maar Londen is gewéldig en met het geweldig geregelde openbaar vervoer ben je overal in een mum van tijd. Ik heb genoten van prachtige kunst en cultuur in de National Gallery, het British Museum, the National Library en St Martin-in-the-Fields. Op straat was er veel te beleven aan zang, theater en acrobatiek. De lente was tastbaar in Regent's Park waar ik al vroeg op zaterdagmorgen aan het trainen was en ik heb twee dagen alleen maar lopen stralen. De terugreis was min of meer rampzalig, met een metrolijn waar aan gewerkt werd op zondag, zodat ik over een afstand van 24 kilometer 7 keer moest overstappen op basis van informatie die niet bleek te kloppen. Niet echt fijn met een zware koffer en hónderden mensen die dezelfde metro of bus in moesten, met onkarakteristiek Brits geduw en getrek.

Op dit moment werk ik hard aan het programma van de EXPO 2014 op 2 t/m 4 mei in Veldhoven, het tweedaagse seminar van de NBPO op 9 en 10 mei, een workshop over verzameldwang voor gespecialiseerde thuiszorgmedewerkers aan het eind van volgende maand en het opzetten van meerdere lezingen en workshops en langdurige trainingen voor de rest van het jaar en volgend jaar. Tussendoor werk ik met veel plezier met cliënten aan orde en overzicht, planning en rust, leren omgaan met ADD of fysieke beperkingen en het wennen aan nieuwe manieren van leren (van traditioneel naar creatief, beelddenken of met inzet van andere zintuigen).

Uiteraard maak ik alweer plannen voor het congres van ICD, dit jaar voor het eerst zonder examens, dus lekker ontspannen! En natuurlijk staat het in mijn privé leven ook niet stil met een dochter op de basisschool en een zoon die eindexamen doet en in het najaar gaat studeren. Gelukkig vind ik nog steeds tijd om te genieten van familie en vrienden, de lente die dit jaar werkelijk práchtig is en mijn hobbies. Maar het is wel ontzettend belangrijk dat ik in al die drukte nog steeds vrije tijd inplan vóór mijn agenda te vol raakt, om mijn accu weer op te laden en genoeg energie te hebben voor al mijn plannen. Tot de volgende keer!

You have no rights to post comments